Extreme Watersport
mei 6, 2017
Extreme Watersport gaat het 2e Jaar ook open !
januari 1, 2018
Laat alles zien

Watersportcentrum Vlietland

Welkom bij WSC Vlietland, U vindt ons in een recreatie gebied bij Leiden. Weliswaar op de rand van het Groene Hart en de Randstad, maar zodra U het gebied binnenrijdt verdwijnt de hektiek van het alledaagse bestaan als sneeuw voor de zon.

 

Zeilen

Wij organiseren externe zeilcursussen. De meeste instructeurs hebben het zeilen én het lesgeven bij ons geleerd. Het zijn allen stuk voor stuk enthousiaste en kundige jonge mensen. De zeilschool is onderdeel van een heel bedrijf. Het houdt niet op bij het diploma uitreiking; we willen dat de kinderen graag weer terug komen, en mee blijven doen met de andere zeilactiviteiten die georganiseerd worden, zoals de Vlietland – cup. Een heel weekend met zeilwedstrijden speciaal ook voor de beginnende zeilers. En ook U als cursist willen we enthousiast voor deze sport maken, zodat U vaak en met vol vertrouwen een boot komt huren. De zeilschool heeft een CWO erkenning. We hebben cursussen voor kielboot (Polyvalk), zwaardboot (topper Topaz en laser) en optimist. Nivo I – III.

Haven

Vaarwater: Vlietland (130 ha groot) is zeer gunstig voor zeilboten; de plas is niet ondiep, er zijn verschillende strandjes, het ligt gunstig t.o.v. de meest voorkomende windrichting. Boten langer dan 7m. zijn niet toegestaan en er geldt een maximum vaarsnelheid van 6 km/uur. De plas heeft een open verbinding met de Vliet (doorvaarthoogte 1,55 m) en daarmee met bijv. de Kaag. Soorten ligplaatsen: WSC Vlietland heeft verschillende ligplaatsen, namelijk: – boxen met zijsteiger – boxen zonder zijsteiger – jollensteiger – jollenveld


Verhuur

WSC Vlietland verhuurt verschillende zeilboten, motorboten, roeiboten, kano’s (o.a. 10-persoons) en waterfietsen. U kunt tochtjes maken langs de oevers van de plas of door de polder (routekaarten in de receptie verkrijgbaar). WSC Vlietland verhuurt nu ook 8-persoons diesel sloepen, die zeer geschikt zijn voor een dagtocht naar de Kaag of Brasem. De ligging van ons bedrijf is ideaal; direct vanaf de plas (waar U eerst even aan het vervoermiddel kunt wennen) zijn diverse waterwegen naar de leuke plekjes; polder, boerderij ’t Geertje, Leiden enz.

Groepen

Watersport Centrum Vlietland organiseert programma’s voor verschillende groepsformaten. Voor kinderpartijtjes, bedrijfsactiviteiten, scholen, familie of vrienden. Voor alle groepen zijn verschillende programma’s denkbaar. Scholen en bedrijven kunnen dit vrijwel geheel zelf samenstellen door een keuze te maken uit onze verschillende onderdelen. Sport zorgt voor plezier, het brengt mensen samen en het is nog gezond ook! Wij geven hier een eigen draai aan en bezorgen met onze watersportactiviteiten iedereen een geweldige (sport)dag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *